Opinie

Feyenoord bezig met aanvallers: 'Denk dat Hartman ook blij is dat hij terugkomt'

Feyenoord bezig met aanvallers: 'Denk dat Hartman ook blij is dat hij terugkomt'

16-08-2023 12:57
1

Feyenoord is momenteel nog zoekende naar versterkingen in de aanval en een speler die de verbinding met het middenveld zou kunnen vormen. Afgelopen week werden Oussama Idrissi en Luis Sinisterra gelinkt aan een terugkeer naar De Kuip. In de #DoneDeal-podcast van VoetbalPrimeur bespreken Dennie van Laar, Lars Teunissen en Kaj Ramsteijn de ontwikkelingen in Rotterdam.

Feyenoord begon het seizoen met een teleurstellend 0-0 gelijkspel in het thuisduel tegen Fortuna Sittard. Moet trainer Arne Slot zich al zorgen maken? "Dat is wel iets te voorbarig", aldus Teunissen. "Maar op basis van wat we in de Johan Cruijff Schaal hebben gezien, denk ik wel dat je kunt concluderen dat het nog een beetje ontbeert aan kwaliteit voorin."

Sommige supporters reageerden nogal sceptisch toen de naam van Idrissi viel, maar Teunissen snapt dat niet. Hij vindt Idrissi absoluut een versterking voor de Stadionclub. "Omdat hij vorig jaar met Hartman een uitstekend koppeltje vormde op de linkerflank. Ik denk dat Hartman ook blij is dat Idrissi terugkomt."

Ramsteijn, zelf een oud-Feyenoorder, haakt daarop in. "Dat denk ik ook. Qua productie is het misschien net even te weinig. Vier goals en vijf assists in 27 wedstrijden. Vorig jaar had je ook al het idee dat je naar Feyenoord keek en dacht… het moet even wat meer. Dus ik kan me voorstellen dat je op iets meer had gehoopt dan Idrissi."

Meer dan Idrissi zou zomaar eens Sinisterra kunnen zijn. "Als je dat voor het eerst leest en dan gewoon als voetballiefhebber an sich, dan maakt je hart een sprongetje", aldus Teunissen. Makkelijk blijkt die mogelijke transfer echter niet. Zijn huidige werkgever, Leeds United, mag door een constructie namelijk nog maar één speler verhuren en daar lijkt Sinisterra niet voor in aanmerking te komen. "Dus dan zou het om koop moeten gaan. Sinisterra heeft een degradatieclausule in zijn contract. Dat hebben alle spelers van Leeds, maar dat kan Feyenoord niet betalen. Dan zal er onderhandeld moeten worden, maar de kans is echt nihil dat Leeds hem laat gaan voor een bedrag dat Feyenoord kan en wil betalen."

De landskampioen gaat uiteraard de Champions League in. Volgens Van Laar had dat prima gekund met Sinisterra. "Calvin Stengs werd door meerdere personen al gebombardeerd als een Champions League-speler, maar Sinisterra vind ik een Champions League-speler. Dat vind ik nou… dan zou je echt een volgende stap zetten als Feyenoord zijnde als je hem het liefst koopt."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast