Nieuws

Waarom mag PSV-aanwinst Malik Tillman nog niet meespelen tegen Sturm Graz?

Waarom mag PSV-aanwinst Malik Tillman nog niet meespelen tegen Sturm Graz?

14-08-2023 15:40 Laatste update: 15-08-2023 13:00

Malik Tillman is niet met PSV meegereisd naar Oostenrijk. De kersverse aanwinst van de Eindhovenaren komt dinsdag nog niet in actie als ze het in de derde voorronde van de Champions League opnemen tegen Sturm Graz. Waarom eigenlijk? VoetbalNieuws geeft antwoord op al je voetbalvragen!

Waarom is Malik Tillman nog niet speelgerechtigd?

De 21-jarige Tillman werd afgelopen week gepresenteerd door PSV. Hij wordt voor een bedrag van één miljoen euro komend seizoen gehuurd van Bayern München. De aanvallende middenvelder moet echter nog even wachten op zijn debuut, omdat PSV per ronde spelers mag inschrijven. Tillman was in het heenduel nog niet bij de club, dus kon dat vanzelfsprekend niet gebeuren.

Mocht PSV zich plaatsen voor de play-offs, wat met de 4-1 zege in Eindhoven zeer aannemelijk lijkt, dan kan hij wel in actie komen. Datzelfde geldt overigens voor Jerdy Schouten, de aanwinst die naar alle waarschijnlijkheid zeer spoedig wordt verwelkomd. De tegenstander is dan het Schotse Rangers FC of het Zwitserse Servette. Die eerste ontmoeting eindigde in een 2-1 overwinning voor de Rangers.

Wanneer gaat Malik Tillman zijn debuut voor PSV maken?

Overigens is het de verwachting dat Tillman maandagavond zijn officiële debuut maakt in het shirt van PSV, al is dat wel met de beloften. Jong PSV speelt dan thuis tegen Telstar. Komende zaterdag komt de hoofdmacht weer in actie, uit tegen Vitesse.