Breaking news

'Here we go: Daramy bereikt akkoord over persoonlijke voorwaarden en verlaat Ajax'

'Here we go: Daramy bereikt akkoord over persoonlijke voorwaarden en verlaat Ajax'

10-08-2023 22:28 Laatste update: 22:34
3

Mohamed Daramy gaat Ajax verlaten voor Stade de Reims, meldt Fabrizio Romano. Eerder deze donderdag bereikten de clubs al een akkoord over de aanvaller, die nu zelf ook rond is.

Volgens Romano betaalt Reims in totaal zeventien miljoen euro aan Ajax voor Daramy, een bedrag inclusief bonussen dus. Enkel de formaliteiten scheiden de Deen nog van een zuidelijke overstap naar de Ligue 1.

Dat Daramy bij Ajax zou vetrekken stond al langer in de sterren geschreven, maar dat hij naar Reims zou vertrekken kwam toch als een verrassing. Het Burnley van Vincent Kompany was zeer gecharmeerd van de voormalig speler van FC Kopenhagen, maar zij werden op het laatste moment overtroffen door het Franse bod.

Het vertrek van Daramy betekent wel dat Ajax een buitenspeler kwijt is. Dat is gezien de huidige aantallen in de selectie niet zo’n probleem, maar dat kan het wel gaan worden. De kans is nog altijd groot dat Mohammed Kudus de club gaat verlaten en ook Francisco Conceição speelt komend seizoen liever ergens anders, meldde Voetbal International donderdag.