Transfernieuws

'Ajax voert gesprekken met haast identieke Kudus-opvolger bij Nordsjaelland'

'Ajax voert gesprekken met haast identieke Kudus-opvolger bij Nordsjaelland'

09-08-2023 15:12 Laatste update: 15:28

Ajax is in gesprek met Nordsjaelland over Ernest Nuamah, meldt Footmercato. Volgens het medium moeten de Amsterdammers wel snel zijn, aangezien Stade Reims zelfs al een bod heeft uitgebracht.

Het is niet de eerste keer dat Ajax aan Nuamah wordt gelinkt, maar dat de twee partijen ook daadwerkelijk gesprekken zouden hebben is wel nieuw. De Amsterdammers zouden met de aanvaller van Nordsjaelland een vervanger voor de waarschijnlijk vertrekkende Mohammed Kudus in huis kunnen halen.

Mocht Ajax toe willen slaan, dan zal er een flinke zak met geld op tafel moeten komen. Nuamah ligt nog tot 2026 vast bij Nordsjaelland en Reims probeert hem met man en macht los te weken. Volgens het Franse medium heeft de club een bod van achttien miljoen euro neergelegd.

De gelijkenissen tussen Nuamah en Kudus zijn daar. De twee zijn allebei vanuit de Ghanese voetbalschool Right to Dream naar Nordsjaelland verhuisd en zouden dan ook beide Ajax als volgende club hebben. Nuamah kwam zondag nog in actie voor de Denen. Hij scoorde één keer in het duel tegen Brondby IF en is gedeeld tweede topscorer van het land.