Opinie

Ajax kan 'bouwer' Steijn wel gebruiken volgens Verbeek: 'Daarmee loopt hij voor'

Ajax kan 'bouwer' Steijn wel gebruiken volgens Verbeek: 'Daarmee loopt hij voor'

01-08-2023 08:43 Laatste update: 08:50
3

Gertjan Verbeek denkt dat Ajax een 'bouwende' trainer als Maurice Steijn nodig heeft. De 61-jarige oefenmeester durft niet te zeggen of Steijn daadwerkelijk successen in Amsterdam gaat behalen, maar stelt dat de Hagenaar voldoende capaciteiten heeft.

"Als je kijkt naar Steijns verleden, dan heeft hij het bij VVV en Sparta goed gedaan", aldus Verbeek in gesprek met de Nieuwe Revue. "Voordat hij kwam, had VVV moeite om in de Eerste Divisie overeind te blijven. Steijn ging bouwen en daarna promoveerden ze. Bij Sparta heeft hij van een ploeg die bijna degradeerde, een team gemaakt dat bijna Europees voetbal haalde. Steijn is dus een bouwer en ik denk dat Ajax nu ook een bouwer nodig heeft."

Ook de ervaring van Steijn speelt volgens Verbeek een belangrijke rol. "Hij zit al heel lang in het vak en dat heeft hij voor op een Heitinga of een Van Nistelrooij, die nog maar kortstondig bezig zijn. Steijn heeft veel ervaring, maar wel op een lager niveau. De absolute top heeft hij nog niet getraind en die heeft hij als speler ook niet gehaald. Dat is wel een nadeel, maar qua leidinggeven heeft hij veel sterke bagage. Daarmee loopt hij voor op anderen."

Steijn maakte tot dusver een rustige indruk op Verbeek. "Hij heeft de controle en is een prettig iemand in de omgang. Daarnaast is hij niet defensief, hij durft wel wat te zeggen, hij heeft een duidelijke mening."