Breaking news

FC Twente neemt besluit: toch geen uitsupporters mee naar duel met Hammarby

FC Twente neemt besluit: toch geen uitsupporters mee naar duel met Hammarby

31-07-2023 12:16 Laatste update: 12:20

FC Twente heeft besloten dat er toch geen uitsupporters meereizen naar Zweden voor het duel met Hammarbu in de voorronde van de Conference League. De Tukkers komen terug op het besluit dat eerder werd genomen om de fans wél mee te nemen. 

'We hebben het bericht van zaterdag moeten heroverwegen, omdat er nieuwe informatie is binnengekomen over de veiligheidssituatie van onze supporters die naar Stockholm zouden afreizen', schrijft Twente op de clubsite. 'Deze informatie in combinatie met de ongeregeldheden van afgelopen donderdag binnen en buiten het stadion hebben voor dit nieuwe inzicht gezorgd.'

De Tukkers noemen het een 'ontzettend moeilijke en zware beslissing'. 'Maar we vinden dat we onze verantwoordelijkheid moeten nemen en gedwongen zijn tot dit besluit. We realiseren ons heel goed dat het voor velen een grote teleurstelling is, omdat zij zich al weken verheugen op deze Europese trip en de reis al hebben geboekt.'

Voor de gedupeerden heeft Twente een regeling getroffen. De ticketkosten worden terugbetaald, voor de vliegtickets komt Twente de fans tegemoet met honderd euro en voor overnachtingskosten voor vijftig euro. 

Donderdag ging het in de Grolsch Veste mis na het met 1-0 gewonnen duel. Supporters van beide clubs gingen met elkaar op de vuist, nadat het eerder al onrustig was in de stad en het stadion.