Nieuws

Bassey is verteld dat hij gewoon moet vertrekken: Ze willen 21 miljoen voor hem

Bassey is verteld dat hij gewoon moet vertrekken: "Ze willen 21 miljoen voor hem"

24-07-2023 20:49
1

Calvin Bassey heeft zelf geen oren naar een vertrek bij Ajax en zou het liefst in Amsterdam blijven. Dat laat Ajax-watcher Mike Verweij weten in Kick-Off, de podcast van De Telegraaf. Volgens trainer Maurice Steijn en directeur voetbalzaken Sven Mislintat is er echter geen toekomst meer voor de verdediger en biedt zijn vertrek juist financiële mogelijkheden.

Verweij is duidelijk over de beweegredenen van Mislintat en Steijn. "Ze willen die 21 miljoen euro voor hem hebben", laat de clubwatcher weten. "Ze denken dat ze dit bedrag anders misschien nooit meer krijgen."

Volgens Verweij is de behandeling van Bassey "kiezelhard" geweest. De verdediger zelf is erg van slag, omdat hij graag bij Ajax wilde blijven. Fulham zou interesse hebben, maar Mislintat wil niet te veel verlies maken. De Nigeriaan kwam vorige zomer nog voor 23 miljoen over van Rangers FC.

"Wie je ook spreekt, Calvin Bassey wordt gezien als de smaakmaker bij Ajax, de vrolijke jongen", aldus Verweij. "Een heel goede prof ook, iemand die geen training overslaat en altijd alles geeft. Hij wilde heel graag bij Ajax blijven, maar hij is daar in het hotel – en daar spreken sommige mensen ook wel schande van – op niet mis te verstane wijze gezegd dat hij gewoon moet vertrekken."