Exclusive

Alkmaarders bezoeken Slot: deze Feyenoord-spelers speelden ook onder hem bij AZ

Alkmaarders bezoeken Slot: deze Feyenoord-spelers speelden ook onder hem bij AZ

12-11-2023 09:20 Laatste update: 08:59

Feyenoord krijgt zondagmiddag bezoek van AZ, de oude ploeg van Arne Slot. De trainer van de Rotterdammers haalde al meerdere oude bekenden naar De Kuip en VoetbalNieuws zet ze voor je op een rij.

Guus Til

Guus Til gold in de zomer van 2021 als de eerste aankoop van Slot bij Feyenoord. De nummer tien speelde lange tijd onder de oefenmeester bij AZ. Til zat op een dood spoor bij Spartak Moskou en kon ook geen potten breken tijdens zijn verhuurperiode aan SC Freiburg, maar onder Slot werd de carrière van de Nederlander nieuw leven ingeblazen bij Feyenoord. Eén jaar later koos Til voor een definitieve overstap naar PSV, de club waar hij momenteel nog onder contract staat.

Alireza Jahanbakhsh

In dezelfde zomer als de overgang van Til werd ook Alireza Jahanbakhsh naar De Kuip gehaald. De buitenspeler kon de hoge verwachtingen niet waar maken bij Brighton & Hove Albion en dus zagen Feyenoord en Slot een kans om hem terug naar Nederland te halen. Jahanbakhsh maakt een wisselende indruk in Rotterdam, maar wordt vooral geroemd om zijn verdedigende arbeid die hij levert als buitenspeler. Ook maakte hij een aantal belangrijke doelpunten waarmee hij een grote bijdrage had in het afgelopen kampioenschap van Feyenoord. Momenteel is Jahanbakhsh veelal bankzitter aangezien hij Calvin Stengs en Igor Paixao voor zich moet duiden. 

Mohamed Taabouni

In de zomer van 2022 maakte Mohamed Taabouni uit het niets de overstap van AZ naar Feyenoord. Slot kende de aanvallende middenvelder uit zijn tijd in Alkmaar, waar hij destijds vooral veel aan de bak kwam bij Jong AZ. Taabouni speelde afgelopen seizoen vijf keer mee in de Rotterdamse hoofdmacht, maar voor hem werd al snel duidelijk dat er geen perspectief is. De speler is alweer vertrokken bij Feyenoord en speelt momenteel in Qatar voor Al-Arabi SC.

Oussama Idrissi

In dezelfde transferperiode als dat Taabouni naar Feyenoord werd gehaald, werd ook Oussama Idrissi op huurbasis naar De Kuip gehaald. Bij Sevilla gooide de Marokkaan geen hoge ogen en daarom lonkte een verhuurperiode in Rotterdam. Idrissi groeide tijdens het seizoen uit basisspeler in De Kuip, maar keerde daarna terug naar Andalusië. Momenteel is de Marokkaan speler van het Mexicaanse Pachuca.

Calvin Stengs

Stengs streek afgelopen zomer neer in Rotterdam. De aanvaller was net kampioen geworden met Royal Antwerp, maar koos voor een herreniging met zijn oude trainer Slot. Een stroef begin heeft nu plaats gemaakt voor meerdere sterke optredens en zelfs een plaats bij de selectie van het Nederlands elftal. Stengs kan 'op tien' uit de voeten en aan de rechter kant waardoor Feyenoord een veelzijdige aanwinst te pakken heeft.