Transfernieuws

'Juve maakt werk van Kessié: eerst drie middenvelders lozen in Turijn'

'Juve maakt werk van Kessié: eerst drie middenvelders lozen in Turijn'

21-07-2023 07:34 Laatste update: 11:05

Juventus jaagt op de komst van Franck Kessié, maar moet volgens La Gazzetta Dello Sport eerst drie middenvelders lozen om de Ivoriaan van FC Barcelona te kunnen aantrekken. De selectie van De Oude Dame kent nu namelijk maar liefst negen spelers die uit de voeten kunnen op het middenveld.

Juventus ziet in Kessié de ideale versterking voor het middenveld. Maar om de ex-speler van AC Milan over te nemen, moet eerst plaats gemaakt worden. Eén van die vertrekkende middenvelders zou Arthur zijn. De Braziliaan vertrekt naar verluidt op huurbasis naar Fiorentina

Ook Denis Zakaria staat op de nominatie om te vertrekken. West Ham United heeft interesse in de Zwitser. Verder mag Amerikaan Weston McKennie vertrekken. Als dit drietal weg is, hoopt Juve een leendeal voor Kessié af te ronden.

De Ivoriaan wordt gezien als de ontbrekende schakel die Juventus weer naar de top moet brengen. Barcelona staat naar alle waarschijnlijkheid niet onwelwillend tegenover een transfer van Kessié. De club haalde recent middenvelders İlkay Gündoğan van Manchester City en  Oriol Romeu van Girona.