Exclusive

Van Neymar tot Rice: dit zijn de tien duurste transfers aller tijden

Van Neymar tot Rice: dit zijn de tien duurste transfers aller tijden

20-07-2023 17:30 Laatste update: 18:33

Door de jaren heen worden er steeds vaker bizarre bedragen betaald voor voetballers. Waar het begin deze eeuw nog ondenkbaar leek dat een voetballer voor honderd miljoen euro een transfer zou maken, is dit vandaag de dag niet meer heel erg bijzonder. VoetbalNieuws zet de tien duurste spelers aller tijden op een rijtje!

Paris Saint-Germain en FC Barcelona hebben de afgelopen jaren met miljoenen gesmeten op de transfermarkt. De Europese topploegen hebben samen vijf van de tien duurste spelers aller tijden aangetrokken. Neymer en Kylian Mbappé zijn de twee duurste spelers aller tijden. Zij vertokken voor respectievelijk 222 miljoen euro en 180 miljoen euro naar de Franse hoofdstad. Philippe Coutinho en Ousmane Dembélé completeren de top-3 met hun transfer naar Catalonië voor een bedrag van 135 miljoen euro.

Deze transferzomer sloeg Arsenal een grote slag op de transfermarkt door Declan Rice voor 116,6 miljoen euro los te weken bij West Ham United. Met dit bedrag behoort de Engelse controleur tot de tien duurste spelers aller tijden. Afgelopen winter moest Chelsea diep in de buidel tasten om hun gewenste transferdoelwit te strikken. De Londense grootmacht betaalde 121 miljoen euro aan Benfica voor kersverse wereldkampioen Enzo Fernández.

De tien duurste spelers aller tijden

1. Neymar - 222 miljoen euro (PSG)
2. Kylian Mbappé - 180 miljoen euro (PSG)
3. Philippe Coutinho - 135 miljoen euro (Barcelona)
    Ousmane Dembélé - 135 miljoen euro (Barcelona)
5. João Félix - 127,2 miljoen euro (Atlético Madrid)
6. Enzo Fernández - 121 miljoen euro (Chelsea)
7. Antoine Griezmann - 120 miljoen euro (Barcelona)
8. Jack Grealish - 117,5 miljoen euro (Man City)
9. Cristiano Ronaldo - 117 miljoen euro (Juventus)
10. Declan Rice - 116,6 miljoen euro (Arsenal)