Nieuws

Bosz daagt eigen jeugd uit: Die jongens moeten zich nu laten zien'

Bosz daagt eigen jeugd uit: "Die jongens moeten zich nu laten zien"'

17-07-2023 22:27 Laatste update: 18-07-2023 07:14
2

Bij PSV biedt het vertrek van Xavi Simons kansen voor de eigen jeugdspelers. Dat stelt trainer Peter Bosz, die in het Eindhovens Dagblad aangeeft dat jonge talenten nu de kans moeten grijpen om zichzelf te laten zien.

"Deze situatie schept kansen voor onze talenten, om maar eens een positief gevolg te noemen", benoemt Bosz. Het schept volgens hem mogelijkheden voor spelers als Tygo Land, Isaac Babadi en Tim van den Heuvel. "Die jongens moeten zich nu tonen en laten zien dat ze erin willen", aldus de oefenmeester over de jongelingen die mee zijn op trainingskamp in Oostenrijk. 

"Soms moet je als trainer ook durven om deze jongens de kans te geven", gaat Bosz verder. "Als ze die mogelijkheden ruiken, kwaliteit hebben en ze willen ervoor gaan, kom maar op." De trainer daagt de jeugd uit om te laten zien dat ze klaar zijn voor het grote werk.

De oefenmeester geeft aan dat PSV naast kansen voor eigen talent ook nog de transfermarkt op wil voor versterkingen. Eerder kwam naar buiten dat PSV in de markt was voor De Ketelaere van AC Milan, maar naar verluidt zou hij niet openstaan voor een nieuw avontuur.