Transfernieuws

Officieel: Simons wordt overgenomen door PSG en wordt doorverhuurd aan RB Leipzig

Officieel: Simons wordt overgenomen door PSG en wordt doorverhuurd aan RB Leipzig

19-07-2023 17:05 Laatste update: 23:03

Xavi Simons heeft zijn transfer naar Paris Saint-Germain officieel afgerond, maar ook wordt hij direct doorverhuurd aan RB Leipzig. De aanvallende middenvelder laat daardoor Eindhoven na slechts één seizoen al weer achter zich.

PSV liet zondagochtend weten dat Simons het trainingskamp had verlaten en onderweg was naar Parijs. De middenvelder had een clausule in zijn contract staan waardoor PSG voor slechts zes miljoen euro de twintigjarige speler terug kon halen, mits Simons dat zelf wilde. De creatieveling liet lang in het midden wat hij voor ogen had met zijn sportieve toekomst, maar kiest nu dus definitief voor een terugkeer naar PSG, de club die hij slechts een jaar geleden achter zich liet om naar PSV te gaan.

Een terugkeer naar Parijs betekent niet dat hij daar gaat spelen. Leipzig gaat op huurbasis met de Oranje-international aan de haal. De Duitse topclub huurt hem voor één seizoen en ziet in hem één van de opvolgers van de vetrokken Christopher Nkunku en Dominik Szoboslai.

Voor PSV betekent de overgang van Simons een hard gelag. Met een marktwaarde van veertig miljoen euro is zes niet echt de jackpot voor PSV. De Eindhovenaren wilde van Simons de best betaalde PSV’er maken en de terugkoopclausule uit zijn contract halen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!