Nieuws

AZ rolt zonder Reijnders over Poolse subtopper heen in oefencampagne

AZ rolt zonder Reijnders over Poolse subtopper heen in oefencampagne

15-07-2023 17:11 Laatste update: 17:27

In Dirkshorn rolde AZ over Lech Poznan heen met een 4-0 overwinning in een vriendschappelijke wedstrijd. Zonder publiek, maar met een handvol toeschouwers rekende de Alkmaarders af met de Poolse subtopper. 

AZ speelde in verrassende opstelling, met Mees de Wit, Riechedly Bazoer, Kenzo Goudmijn, Ernest Poku en Myron van Brederode die een basisplaats kregen. Milos Kerkez en Tijjani Reijnders waren afwezig door respectievelijk een blessure en een bijna-voltooide transfer naar AC Milan.

Vangelis Pavlidis opende de score na twintig minuten, waarna Mayckel Lahdo de 2-0 scoorde en in de slotfase de eindstand van 4-0 op het scorebord zette. Sven Mijnans droeg ook zijn steentje bij met een derde goal voor AZ.

Lech Poznan, onder leiding van oud-AZ-coach John van den Brom, zag dit als hun laatste grote test voor de start van hun seizoen. Voor AZ staat er woensdag weer een vriendschappelijke wedstrijd op het programma, ditmaal tegen Norwich City en met publiek.

Opstelling AZ: Bazoer (60. Goes, 76. M. de Wit), Clasie (60. Goudmijn), D. de Wit (60. Karlsson), Goudmijn (46. Mijnans), Hatzidiakos (60. Koopmeiners), M. de Wit (60. Møller Wolfe), Pavlidis (60. Barasi), Poku (60. Lahdo), Ryan, Sugawara (60. Kasius), Van Brederode (60. Van Bommel).

Doelpuntenmakers: Pavlidis 1-0 (21.), Lahdo 2-0 (76.), Mijnans 3-0 (82.), Lahdo 4-0. (90.)