Nieuws

West Ham United neergeslagen na vertrek Rice: 'We wilden hem niet verkopen'

West Ham United neergeslagen na vertrek Rice: 'We wilden hem niet verkopen'

15-07-2023 13:36

West Ham United heeft Declan Rice zien vertrekken naar Arsenal. De Londenaren wilden hun aanvoerder dolgraag behouden, maar moesten uiteindelijk zwichten voor zijn vertrekwens.

In een statement laat West Ham voorzitter David Sullivan weten: "We wilden Rice niet verkopen. We wilden ons team rondom hem bouwen." Toen de middenvelder aangaf toe te zijn aan een nieuwe uitdaging, werkte de club mee aan een transfer.

“Hij vertrekt met de oprechte dank, respect en liefde van iedereen hier, na zijn plaats in de geschiedenis te hebben verdiend naast de grote Bobby Moore en Billy Bonds als de enige spelers die West Ham United als kapitein naar een grote trofee hebben geleid”, vervolgt Sullivan. “Meer dan dat, hij heeft altijd absoluut alles voor de voetbalclub gegeven gedurende zijn tijd bij ons.”

De voorzitter wil nog wel benadrukken dat het verlies van de speler niet het einde van de wereld betekent. “Geen enkele speler is ooit groter dan de club. Onze volledige focus ligt nu op het voortbouwen op het succes dat we vorig seizoen hebben genoten.”

De 24-jarige verlaat de Londenaren voor een recordbedrag. Rice was sinds de jeugd actief voor West Ham en groeide er uit tot steunpilaar en aanvoerder. Afgelopen seizoen won hij met West Ham de Conference League.