'Aubameyang zegt exotisch avontuur af: vijf topclubs willen Gabonees aantrekken'

'Aubameyang zegt exotisch avontuur af: vijf topclubs willen Gabonees aantrekken'

Een huurtransfer van Pierre-Emerick Aubameyang naar Saudi-Arabië is afgeketst. De Gabonees is gebrouilleerd met manager Mikel Arteta bij Arsenal en is op weg naar de uitgang. De aanvaller heeft zelf geen trek in een overstap naar het Midden-Oosten en staat in de belangstelling van meerdere topclubs.

Volgens het Britse The Athletic waren zowel Al-Hilal en Al-Nassr in de markt om de voormalig aanvoerder uit zijn lijden te verlossen bij de Londenaren. Zij waren volgens het medium bereid het voltallige salaris (twintig miljoen euro op jaarbasis) over te nemen en een optie tot koop in de huurovereenkomst vast te leggen.

Aubameyang heeft aangegeven nog één keer zich te willen bewijzen in een Europese topcompetitie. Paris Saint-Germain geldt volgens The Athletic als kandidaat om hem binnen te hengelen. The Telegraph weet dat naast de Franse grootmacht ook AC Milan, Sevilla, Juventus en Olympique Marseille achter de goalgetter aanzitten. Volgens de krant ziet het er niet naar uit dat deze clubs ook bereid zijn het volledige salaris over te nemen.

Naast het aanstaande vertrek van Aubameyang bij Arsenal loopt ook het contract van Alexandre Lacazette na dit seizoen af. In de zoektocht naar aanvallende versterkingen zouden de Londenaren zijn uitgekomen bij Dusan Vlahovic, die echter geen interesse heeft in een overstap naar de Engelse club.

The Athletic weet dat Arsenal nu zijn pijlen heeft gericht op Alexander Isak van Real Sociedad. De Zweed speelde eerder in Nederland voor Willem II en heeft een ontsnappingsclausule ter waarde van tachtig miljoen euro in zijn contract staan. Arsenal is niet bereid om aan een dergelijke transfersom te voldoen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie