Martínez krijgt stortvloed aan kritiek over zich heen na theater: 'Gênant gedrag'

Martínez krijgt stortvloed aan kritiek over zich heen na theater: 'Gênant gedrag'

24 januari - 12:52 Laatste update: 24 januari - 12:52
Eredivisie 0 Reacties

Lisandro Martínez heeft een stortvloed aan kritiek over zich heen gekregen door zijn theatrale valpartij na een duel met PSV'er Phillipp Mwene. Diverse analytici keuren zijn onsportieve actie af. De Ajacieden worden onder meer voor 'matennaaiers' uitgemaakt.  

Met veel volume stortte Martínez ter aarde na een onschuldige botsing met Mwene. Nadat hij buiten de lijnen terecht was gekomen na zijn valpartij, rolde hij al kermend van de pijn terug het veld in om zo tijd te kunnen rekken. Scheidsrechter Danny Makkelie was niet onder de indruk van de fratsen van de Argentijn en liet in duidelijke bewoordingen én gebaren blijken dat de centrale verdediger op moest staan.

Bij ESPN reageerde Kenneth Perez op het voorval. De voormalig speler van zowel Ajax als PSV noemt het 'heel storend gênant gedrag'. "Wát een irritatie is dat, dat geschreeuw de hele tijd. Bij elke aanraking is het echt alsof iemand doodgaat." De analist hekelde ook Makkelie die volgens hem vaak in het theater van de spelers trapte. "Is dit non-stop matennaaien? Eigenlijk wel ja", besluit de Deen.

Ook bij Studio Voetbal moest Martínez het ontgelden. Pierre van Hooijonk was iets genuanceerder. "Het is een beetje dubbel. Als je op het veld staat doe je alles om te winnen, maar als je tegen zo iemand speelt is het rete-irritant." Rafael van der Vaart vult lachend aan. "En dat-ie terug het veld in rolt, dat is eigenlijk een rode kaart."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie