Transfernieuws

'Scherpen ziet Verbruggen arriveren en vertrekt op huurbasis naar Oostenrijk'

'Scherpen ziet Verbruggen arriveren en vertrekt op huurbasis naar Oostenrijk'

03-07-2023 15:59

Kjell Scherpen keert terug naar Brighton & Hove Albion FC na zijn uitleenperiode bij Vitesse, maar dat lijkt van korte duur. Verschillende media stellen nu dat de lange doelman op huurbasis naar het Oostenrijkse Sturm Graz vertrekt.

Bart Verbruggen werd maandag gepresenteerd door Brighton & Hove Albion FC als nieuwe aanwinst en dat heeft ook voor Scherpen de nodige gevolgen. De 2.06 meter lange doelman is niet nodig in de kustplaats en verkast naar de Oostenrijkse Bundesliga, aldus RTV Drenthe en het Oostenrijkse Kleine Zeitung

Scherpen maakte in 2021 de overstap van Ajax naar Brighton, maar was nooit onomstreden in de Premier League. De doelman vertrok na een half seizoen op huurbasis naar KV Oostende en was het afgelopen seizoen op huurbasis actief voor Vitesse. Sturm Graz werd het afgelopen seizoen tweede in de Bundesliga.

De doelman ligt tot 2024 vast bij Brighton, maar lijkt in ieder geval niet de concurrentiestrijd met Verbruggen aan te gaan. De Nederlander tekende maandag een contract tot 2028 en kostte een slordige twintig miljoen euro.