Nieuws

Jonker laat drie veelbelovende spitsen thuis richting WK: 'Het werkt niet zo'

Jonker laat drie veelbelovende spitsen thuis richting WK: 'Het werkt niet zo'

01-07-2023 15:00

Bondscoach Andries Jonker besloot deze week om drie spitsen van de Oranje Leeuwinnen thuis te laten richting het WK Vrouwen. De trainer licht zijn keuzes toe op het persmoment. 

De Oranje Leeuwinnen beschikken over zes sterke spitsen, waardoor Jonker de nodige knopen moest doorhakken. De geblesseerde Vivianne Miedema ging al niet mee naar het toernooi, maar ook Shanice van de Sanden, Romée Leuchter en Fenna Kalma vallen buiten de boot. "Je probeert uiteraard een groep samen te stellen waarmee je de meeste kans op succes hebt, maar in Nederland zijn we in het rijke bezit van zes spitsen. En die vinden we allemaal goed", stelt Jonker.

Volgens de bondscoach was het noodzakelijk om enkee spitsen thuis te laten voor het WK. "Als ik alle vijf beschikbare spitsen had meegenomen en er raakt vervolgens een middenvelder geblesseerd... Als je dan moet wisselen, is het vervelend om te constateren dat je geen middenvelder op de bank hebt zitten. Het werkt niet zo. Je moet een aantal harde beslissingen nemen en speelsters die al echt wat hebben laten zien helaas thuislaten. Het is niet anders."