Transfernieuws

United heeft officieel beet: Mount laat Chelsea achter zich en tekent bij Ten Hag

United heeft officieel beet: Mount laat Chelsea achter zich en tekent bij Ten Hag

05-07-2023 11:30 Laatste update: 11:36
1

Erik ten Hag heeft zijn eerste aanwinst definitief binnen. Mason Mount komt voor een miljoenenbedrag over van Chelsea en tekent tot de zomer van 2028.

De transfer van Mount hing al enige dagen in de lucht en is nu officieel bevestigd door Manchester United. Naar verluidt leggen The Mancunians een bedrag neer ter waarde van 63 miljoen euro wat door bonussen op kan lopen tot bijna zeventig miljoen. Mount belandde afgelopen seizoen op een zijspoor bij Chelsea door de intense koopdrang van de club. De aanvallende middenvelder kwam sporadisch negentig minuten in actie en besloot zijn heil ergens anders te gaan zoeken. De club van Erik ten Hag slaat dus toe en heeft daarmee de eerste grote aanwinst van deze zomer te pakken.

Bij United zal Mount de concurrentiestrijd aan gaan met Christian Eriksen en Bruno Fernandes om de 'nummer tien' positie. De 36-voudig international kan ook centraal op het middenveld uit de voeten, waardoor ook Donny van de Beek er een concurrent bij heeft. De pas 24-jarige Engelsman hoopt bij United  zijn carrière nieuw leven in te blazen.