Nieuws

'PSG heeft nieuwe trainer zo goed als binnen, mogelijk woensdag al'

'PSG heeft nieuwe trainer zo goed als binnen, mogelijk woensdag al'

25-06-2023 19:50 Laatste update: 20:09

Luis Enrique is hard op weg om de nieuwe trainer te worden van Paris Saint-Germain. Volgens het Franse medium Le Parisien zijn er slechts enkele details die nog moeten worden uitgewerkt voordat de formele aankondiging kan worden gedaan, mogelijk al op woensdag.

De huidige coach Christophe Galtier heeft nog een contract tot medio 2024, maar de club leiding ziet het, ondanks de gewonnen landstitel, niet meer in hem zitten. Naar verluidt wordt zijn contract voor 6 miljoen euro afgekocht.

Enrique, die na zijn vertrek bij de Spaanse nationale ploeg afgelopen december clubloos was, gaat een contract tekenen voor drie seizoenen. Op dit moment wordt er nog gekeken naar de samenstelling van de technische staf. Er zijn nog enkele assistenten die moeten worden bevestigd. Tenzij er onvoorziene omstandigheden opdoemen, verwacht PSG deze week de handtekening van de Spaanse coach, die in 2015 met Barcelona de Champions League won.

De komst van een nieuwe trainer in Parijs wordt met interesse gevolgd door PSV. De topscorer van de ploeg, Xavi Simons, heeft namelijk een clausule in zijn contract waardoor hij deze zomer voor een gelimiteerd bedrag naar PSG kan vertrekken. De keuze is aan Simons zelf, maar een nieuwe trainer bij Parijzenaren kan hier een grote rol in spelen.