Frenkie de Jong opnieuw gefileerd door media: 'Hij heeft geen goede instelling'

Frenkie de Jong opnieuw gefileerd door media: 'Hij heeft geen goede instelling'

In de achtste finale om de strijd van de Copa del Rey was Athletic Club de Bilbao na verlenging met 3-2 te sterk voor FC Barcelona. De Spaanse media zijn opnieuw vernietigend over het optreden van Frenkie de Jong.

De middenvelder mocht in de zestigste minuut pas opdraven van trainer Xavi Hernández bij een 1-1 tussenstand. 'De Jong werd lang gezien als de speler die de wederopbouw van Barcelona kleur moest geven. Die rol lijkt nu weggelegd voor Pedri en Gavi, maar nog niet tegen Bilbao. Athletic was superieur en verdiende het om door te gaan', schrijft Mundo Deportivo.

Diario SPORT stelt vast dat 'De Jong opnieuw geen impact had' op het spel van de Blaugranas. Marca is evenmin onder de indruk van de prestatie van de Nederlander. De Madrileense krant beoordeelt de dribbelaar met slechts één van de drie mogelijke sterren. De krant zag 'de nodige passes mislukte en zag dat hij niet constant was'. El Desmarque is ook hard in zijn oordeel voor de spelverdeler. Het dagblad stelt 'dat hij bij lange na niet zijn niveau haalde'. Als cijfer krijgt De Jong een 4 toebedeeld.

AS stelt dat de ontevredenheid van de 38-voudige international terug te zien is in zijn spel. 'Frenkie speelde een onacceptabele wedstrijd en had niet de goede instelling toen hij het veld op kwam. Misschien zat het hem dwars dat hij als wissel moest beginnen, maar de Nederlander liet Xavi niet zien dat dat anders had moeten zijn.'

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie