Transfernieuws

In kannen en kruiken: FC Twente neemt Ünüvar op huurbasis over van Ajax

In kannen en kruiken: FC Twente neemt Ünüvar op huurbasis over van Ajax

30-06-2023 16:03 Laatste update: 21:36

Naci Ünüvar maakt de tijdelijke overstap naar FC Twente. De Tukkers huren de twintigjarige aanvaller voor de rest van het seizoen van Ajax. Dat maken beide clubs vrijdagmiddag bekend via hun officiële kanalen.

Twente zat na het vertrek van Vaclav Cerny en Virgil Misidjan krap in de buitenspelers en dus viel het oog op Ünüvar. De creatieve rechtspoot maakt op huurbasis de overstap naar FC Twente, dat hoopte een optie tot koop te kunnen bedingen. Technisch directeur van Ajax Sven Mislintat wilde daar echter niets van weten en dus keert Ünüvar na het komende seizoen hoe dan ook terug naar Amsterdam.

Ünüvar stond jarenlang te boek als groot talent binnen de jeugdopleiding van Ajax, maar toch liet een definitieve doorbraak nog op zich wachten. Het afgelopen jaar werd hij verhuurd aan het Turkse Trabzonspor, maar dat werd geen groot succes. Ünüvar kwam tot maar dertien optredens, waarvan de meeste bestonden uit invalbeurten. Door een blessure keerde de Zaandammer eerder terug naar Amsterdam.

Bij FC Twente gaat Ünüvar samenspelen met oude bekende Youri Regeer. De 19-jarige middenvelder maakte eerder deze zomer al de overstap van Ajax naar Enschede. Ook hoopt Twente Anass Salah-Eddine nog definitief over te nemen van Ajax. De linkspoot werd het afgelopen jaar al gehuurd van de Amsterdammers en maakte in die periode een uitstekende indruk.