Transfernieuws

Sambo-nieuws krijgt twist: 'Is aangeboden bij Ajax, die zijn niet geïnteresseerd'

Sambo-nieuws krijgt twist: 'Is aangeboden bij Ajax, die zijn niet geïnteresseerd'

23-06-2023 19:19
2

De interesse van Ajax in Shurandy Sambo ligt wat genuanceerder dan hij zelf deed vermoeden. Dat weet Mike Verweij van De Telegraaf. Volgens de journalist heeft het management van de linksback hem zelf aangeboden in Amsterdam.

In een interview dat Voetbal International onlangs met Sambo hield kwam naar voren dat zijn zaakwaarnemer met mensen binnen Ajax heeft gesproken. Dat klopt weliswaar, maar volgens Verweij ligt het allemaal wat anders. "Sambo is niet in beeld bij Ajax, was niet in beeld en komt niet in beeld", begint hij in de podcast Kick-off.

"Na het zien van het interview met Sambo heb ik toch nog wat belletjes gepleegd", vervolgt Verweij, die nieuwe details boven water heeft gekregen. "Het klopt dat er met zijn zaakwaarnemer is gesproken. Althans, als je dat zo wilt uitleggen. Hij heeft naar Ajax gebeld of Sambo in beeld was en daar kreeg hij 'nee' op te horen. Dus er is weldegelijk een gesprek geweest, een heel kort gesprek. Sambo is aangeboden en Ajax is niet geïnteresseerd."

"En dat Sambo met Steijn heeft gesproken, ja raad-je-de-koekoek, dat was zijn trainer bij Sparta. 'Trainer, is er een kans dat?' en toen heeft Steijn gezegd niks te kunnen beloven en wel eens te kijken. En toen was heel snel duidelijk – door Sven Mislintat aangegeven – dat dit hem niet zou worden. En dat is keurig naar die jongen teruggekoppeld", besluit Verweij.