Transfernieuws

'Sinkgraven gaat Leverkusen sowieso verlaten, Van den Brom en co. tonen interesse'

'Sinkgraven gaat Leverkusen sowieso verlaten, Van den Brom en co. tonen interesse'

20-06-2023 14:34

Daley Sinkgraven staat in de belangstelling van Lech Poznan. Dat meldt het Duitse Kicker dinsdagmiddag. Het contract van de Nederlandse vleugelverdediger bij Bayer Leverkusen loopt deze zomer af, waardoor hij transfervrij kan vertrekken.

Bij Poznan, de club die afgelopen seizoen derde werd in de Poolse competitie, staat landgenoot John van den Brom momenteel aan het roer als hoofdcoach. Edwin Olde Riekerink, de zaakwaarnemer van Sinkgraven, is voorzichtig over een mogelijke transfer. “Er is contact, maar die zijn er ook in de Bundesliga”, zo vertelt hij tegenover het medium. Welke clubs Olde Riekerink precies bedoelt, is onduidelijk.

Sinkgraven werd in 2019 voor vijf miljoen euro door Leverkusen overgenomen van Ajax. Hij groeide uit tot basisklant, maar kwam in het afgelopen seizoen tot slechts twaalf optredens. De grote concurrentie van Mitchel Bakker en Piero Hincapié heeft daar alles mee te maken.

Kicker benadrukt dat Sinkgraven sowieso geen nieuw contract gaat ondertekenen en dat hij dus sowieso op zoek gaat naar een nieuwe club.