Nieuws

Noppert op juiste moment terug bij Heerenveen: 'Denkt dat hij er klaar voor is'

Noppert op juiste moment terug bij Heerenveen: 'Denkt dat hij er klaar voor is'

26-05-2023 16:20

Andries Noppert staat zondag na vier maanden in de lappenmand te hebben gezeten weer eens onder de lat bij SC Heerenveen. Dat onthult trainer Kees van Wonderen, die aangeeft dat zijn doelman eindelijk weer pijnvrij is.

Noppert heeft een week lang meegetraind met de selectie van Heerenveen en is hersteld van een liesblessure, waardoor hij maandenlang aan de kant stond. Zijn rentree maakt hij zondag tegen zijn oude club Go Ahead Eagles, waardoor Xavier Mous weer wordt getorpedeerd als reservedoelman.

"Andries gaat keepen. Dat is mooi nieuws. Deze wedstrijd was voor hem een stip aan de horizon. Hij wil heel graag en denkt dat hij er klaar voor is", aldus Van Wonderen op de clubsite, die ergens wel te doen heeft met Mous. "Hij vindt het jammer, maar ik heb niet getwijfeld. Andries is met zijn kwaliteiten een meerwaarde. Het is leuk voor hem, maar ook voor de fans."

Het is laat in het seizoen, maar Noppert is op het juiste moment fit geworden. De WK-doelman van Oranje kan met Heerenveen de play-offs in. Eén punt is genoeg om RKC Waalwijk op gepaste afstand te houden.