Wedstrijdverslag

Inter wint ook tweede stadsderby van AC Milan en bereikt Champions League-finale

Inter wint ook tweede stadsderby van AC Milan en bereikt Champions League-finale

16-05-2023 22:51 Laatste update: 23:00

Internazionale heeft zich als eerste ploeg geplaatst voor de Champions League-finale. I Nerazzurri wonnen de thuiswedstrijd tegen AC Milan met 1-0 en is over twee duels gezien met 3-0 te sterk voor de rivaal. Oranje-internationals Stefan de Vrij en Denzel Dumfries kunnen zich op gaan maken voor de eindstrijd in Istanbul.

Inter won het heenduel met 0-2 en dus kon alleen een stunt AC Milan nog redden. Met Dumfries in de basis begon Inter goed aan de returnwedstrijd in Milaan. De verhitte derby had een boeiende openigsfase met veel pittige duels en overtredingen. Beide ploegen kregen ook de kansen op de openingsgsgoal. Hakan Çalhanoğlu werd gevaarlijk uit een vrije trap en aan Milan-zijde zorgden Brahim Diaz en Theo Hernández voor gevaar.

Gescoord werd er niet in het eerste bedrijf, maar daar bracht Lautaro Martínez in de tweede helft verandering in. De Argentijnse aanvaller ontsnapte aan de defensie van Milan en schoot een kwartier voor tijd de 1-0 binnen en besliste zo het tweeluik. In de slotfase zochten de Milanezen nog wel de aanval, maar gescoord werd er niet meer en dus kan Inter zich opmaken voor de Champions League-finale.

De finale wordt op 10 juni afgwerkt in Istanbul. Woensdagavond zal duidelijk worden of Inter, met Oranje-internationals Dumfries en De Vrij, het zal opnemen tegen Real Madrid of Manchester City.