Reactie

Heitinga geïrriteerd na moeizame Ajax-zege: 'Tuurlijk moet hij wel meelopen'

Heitinga geïrriteerd na moeizame Ajax-zege: 'Tuurlijk moet hij wel meelopen'

16-05-2023 18:35

John Heitinga zag Mohammed Kudus dinsdagmiddag een opvallende wedstrijd spelen in de uitwedstrijd tegen FC Groningen (2-3). De Amsterdammers wonnen moeizaam en daar was de Ghanees mede debet aan.

Kudus was, zoals hij het hele seizoen al is, dreigend voor Ajax. De aanvaller vergat alleen een aantal keer tot scoren te komen of een ploeggenoot op het juiste moment in stelling te brengen. "Soms moeten we leren een balletje aan iemand anders te gunnen", begon Heitinga na afloop bij ESPN. Daarmee doelde hij op een moment van Kudus bij een 0-1 voorsprong, waar hij had af kunnen spelen op een vrij staande Steven Bergwijn.

"Dan kom je op 0-2. Maar nu gaat de bal naar de andere kant en wordt het 1-1. Als we het tweede doelpunt wel maken, lopen we waarschijnlijk weg", vervolgt Heitinga, die daarnaast ook stelt dat Kudus ook in verdedigend opzicht zijn taken uit moet voeren. De Ghanees heeft daarin geen 'speciale status'.

"Of hij niet hoeft mee te lopen? Wat een onzin. Natuurlijk moet hij meelopen”, besluit Heitinga, die zag dat Kudus zijn man liet lopen waardoor Groningen gevaarlijk kon worden. In de tweede helft gaf hij nog wel een assist bij de belangrijke 1-2 van Brian Brobbey.