Ajax boekt zwaarbevochten zege en stelt Eindhovens feestje nog even uit

16-05-2023 16:40 Laatste update: 16:49

Ajax heeft een overwinning uit het vuur gesleept tegen FC Groningen. De Amsterdammers wonnen met 2-3 op bezoek in het noorden. Het duel werd dinsdagmiddag uitgespeeld na de incidenten van afgelopen zondag.

Het spel werd met de zelfde 22 spelers hervat die zondag al vroeg de catacomben weer op moesten zoeken. Ajax kreeg een vrije trap om het spel mee te hervatten en was direct gevaarlijk. Binnen enkele seconden hadden de Amsterdammers op voorsprong moeten komen, maar lieten dat na. Toch duurde het niet lang voordat Ajax de 0-1  maakte. Owen Wijndal werd in de zestien naar beneden gehaald waardoor Dusan Tadic vanaf elf meter mocht aanleggen. De Serviër liet deze kans niet onbenut en zette de Amsterdammers op voorsprong. In de 38e minuut kwam Groningen echter op gelijke hoogte. Florian Krüger zette de 1-1 op het scorebord. Vlak voor rust kreeg de thuisploeg nog de mogelijkheid om de 2-1 te maken. Maar de gelijke stand bleef op het bord staan toen beide ploegen de rust in gingen.

Na rust kwam Ajax wederom sterk voor de dag. De bezoekers kregen meerdere kansen, maar tot scoren kwamen ze niet. Krüger kreeg aan de andere kant een mega kans op de 2-1, maar verzuimde. Ajax trok de wedstrijd steeds verder naar zich toe en beloonde zichzelf met de 1-2. Brian Brobbey scoorde voor de Amsterdammers en tien minuten voor tijd was het Jurriën Timber die de beslissende 1-3 maakte. Groningen leek nog aanspraak te hebben op een penalty, maar de VAR vond het hands Van Devyne Rensch te licht voor een penalty. Toch kwam de 2-3 er nog wel. Laros Duarte schoot van buiten de zestien raak. Groningen kreeg het niet meer voor elkaar om de 3-3 te maken waardoor de Amsterdammers er met een overwinning van door gingen.