Reactie

Broer Kökcü blij met besluit: 'Beste keuze geweest om bij Feyenoord te blijven'

Broer Kökcü blij met besluit: 'Beste keuze geweest om bij Feyenoord te blijven'

13-05-2023 19:10

Ozan Kökcü kijkt er naar uit om zijn broer Orkun zondag met de kampioensschaal in zijn handen te zien. De middenvelder van FC Eindhoven blikt terug op een bewogen periode van zijn broer bij Feyenoord.

Kökcü heeft zich dit seizoen ontpopt tot regisseur van Feyenoord en dan is ook zijn broer Ozan niet onopgemerkt gebleven. De Turk staat dan ook in de belangstelling van veel Europese topclubs. "Ik denk dat dit de kers op de taart is voor hem", begint Ozan over de kampioenswedstrijd van zondag in gesprek met de NOS. "Hij heeft een lange weg doorstaan en die was niet altijd makkelijk. Het seizoen begon ook een beetje stroef, maar uiteindelijk is het denk ik heel mooi. Ook voor de club, de mensen, de stad."

De twee broers spendeerden vroeger veel tijd samen en op jonge leeftijd werd al duidelijk dat Orkun wel eens een grote toekomst in het voetbal tegemoet zou kunnen gaan. "Achteraf kon je echt zien dat hij een bepaald talent had dat de meesten niet hadden. Op straat weet iedereen wel dat je met trucjes en mooie acties de beste bent, maar bij hem kon je zien dat hij iets anders had: slimmigheid. Hij leest het spelletje heel erg goed, denk ik. Dat siert hem."

Kökcü is nog altijd eigendom van Feyenoord, maar het ligt in de lijn der verwachting dat hij deze zomer vertrekt. Dat had volgens Ozan ook eerder kunnen gebeuren; onder meer Galatasaray en Besiktas toonden in het verleden interesse in hem. "Er is weinig tijd voor ontwikkeling en als jonge speler heb je die wel nodig. Ik denk dat Orkun achteraf gezien de beste keuze heeft gemaakt om bij Feyenoord te blijven."