Nieuws

Pasveer blij met verlenging: 'Ik denk dat ik belangrijk kan zijn voor Ajax'

Pasveer blij met verlenging: 'Ik denk dat ik belangrijk kan zijn voor Ajax'

12-05-2023 19:52 Laatste update: 19:53

Remko Pasveer is erg blij met zijn contractverlenging bij Ajax. De 39-jarige goalie heeft het nog altijd naar zijn zin in Amsterdam en denkt komend seizoen nog van waarde te kunnen zijn.

Pasveer is met collega Maarten Stekelenburg de oudste Ajacied in de selectie, maar voelt zich nog altijd topfit. "Maarten was mij voor met een contractverlenging op 39-jarige leeftijd. Hij was volgens mij de eerste hier bij Ajax die op die leeftijd nog een nieuwe verbintenis kreeg", reageert Pasveer op de clubkanalen van Ajax.

De reden voor zijn nieuwe verbintenis is simpel. "Ik heb nog steeds plezier in het spelletje en met name hier bij Ajax. Dat is de hoofdreden dat ik mijn contract heb verlengd. Ik wil dit zo lang mogelijk blijven doen", aldus de routinier. "Ik ben niet snel gek te krijgen en durf wel mijn dingetje te zeggen in de kleedkamer. Ik denk dat ik daarom wel belangrijk kan zijn voor Ajax."

Na de komst van Geronimo Rulli moet Pasveer genoegen nemen met een reserverol, maar dat deed hem niet twijfelen om nog een jaar door te gaan. "Het is een gek seizoen. We kregen een nieuwe trainer en die is nu weer weg. Ik begon zelf als basisspeler en ben nu tweede doelman. Dat geeft sportief gezien een dubbel gevoel. Maar mijn gevoel bij Ajax is wel altijd goed geweest."