Wedstrijdverslag

Feyenoord wint van Excelsior en zet gigantische stap richting landstitel

Feyenoord wint van Excelsior en zet gigantische stap richting landstitel

07-05-2023 16:22 Laatste update: 16:36

Feyenoord heeft een gigantische stap richting het kampioenschap gezet. De ploeg van trainer Arne Slot won met 0-2 van Excelsior en kan daardoor volgdende week tegen Go Ahead Eagles kampioen worden.

De Rotterdammers schoten in de achtste minuut uit de startblokken, toen Santiago Giménez een piekfijne voorzet van Igor Paixão in de hoek kopte. Het bleek een van de weinige wapenfeiten uit de eerste helft, want Excelsior stond continu met elf man rondom het eigen strafschopgebied. Mede daardoor was het spel niet bepaald om over naar huis te schrijven, al kwam Feyenoord nauwelijks in de problemen.

Ook in het tweede bedrijf kwam Feyenoord niet in de problemen. De ploeg van Slot domineerde en kwam een kwartier voor tijd op 0-2. Giménez maakte op aangeven van de ingevallen Quinten Timber zijn tweede doelpunt van de middag en besliste de Rotterdamse derby. 

Door de overwinning kan Feyenoord volgende week in de eigen Kuip landskampioen worden. Er moet dan op zondagmiddag worden gewonnen van Go Ahead Eagles.