Breaking news

Napoli heeft genoeg aan gelijkspel en sleept eerste landstitel in 33 jaar binnen

Napoli heeft genoeg aan gelijkspel en sleept eerste landstitel in 33 jaar binnen

04-05-2023 22:37 Laatste update: 23:16
1

SSC Napoli heeft donderdagavond na een lastig gelijkspel de landstitel gepakt in Italië. Tegenstander Udinese bood veel weerstand, maar het punt was voldoende voor de Napolitanen om het eerste kampioenschap sinds 1990, toen Diego Maradona nog actief was bij de club, officieel te maken.

Napoli kon in het weekend de titel al pakken, maar speelde teleurstellend gelijk tegen Salernitana. Napoli speelde uit tegen Udinese, maar zelfs het eigen stadion zat vol met toeschouwers om het feest alvast te vieren. De wedstrijd begon echter niet als geweest voor de ploeg van Luciano Spalletti. Sandi Lovric besloot na een klein kwartier verwoestend uit te halen en vond de kruising van het doel van de bezoekers.

De koploper ging in de achtervolging, maar had het lastig met Udinese. Victor Osimhen kopte rakelings naast, maar verder vielen de kansen in de eerste helft mee. Napoli begon sterk aan de tweede helft en zag Osimhen na een klein uur de gelijkmaker binnenschieten. Na de treffer ging het publiek weer leven en speelden de twee ploegen de wedstrijden uit.

Napoli wint vijf speelronden van tevoren de landstitel en dat lukte alleen Internazionale en Juventus eerder. Napoli neemt het als kampioen nog op tegen Fiorentina, Monza, Internazionale, Bologna en Sampdoria, maar doet dat om des keizers baard.