Oppermachtig Manchester City wint kampioenskraker dankzij weergaloze De Bruyne

26-04-2023 22:57 Laatste update: 23:04
1

Manchester City heeft woensdagavond uitstekende zaken gedaan in de Premier League. De ploeg van Pep Guardiola wist in eigen huis eenvoudig te winnen van concurrent Arsenal: 4-1. The Citizens staan nu met twee wedstrijden minder slechts twee punten achter de Londense koploper.

Manchester City domineerde in de eerste helft in het Etihad Stadium. De ploeg van Guardiola kende een droomstart en kwam in de zevende minuut op voorsprong via Kevin de Bruyne. De Belg schoot knap raak op aangeven van Erling Haaland. Vervolgens drukte de nummer twee van de Premier League door. Dit leverde verschillende goede mogelijkheden op, maar doelman Aaron Ramsdale hield Arsenal in de wedstrijd in Manchester.

Op slag van rust wist John Stones de Engelse sluitpost toch voor de tweede keer te verschalken. Hij kopte een vrije trap van De Bruyne diagonaal binnen: 2-0. De treffer werd eerst afgekeurd wegens buitenspel, maar de VAR greep vervolgens in.

De ploeg van Guardiola begon ook uitstekend aan het tweede bedrijf. Waar Haaland eerst nog een goede mogelijkheid op de 3-0 liet liggen, was het De Bruyne die de volgende kans niet onbenut liet. Hij scoorde wederom op aangeven van de Noorse spits.

Na de 3-0 controleerde Manchester City de wedstrijd. The Citizens verzwakten slechts één moment en daar maakte Arsenal gebruik van. Rob Holding scoorde de aansluitingstreffer laat in de wedstrijd: 3-1. Haaland deed in de blessuretijd ook nog een duit in het zakje, waardoor de kampioenskraker in 4-1 eindigde.