Wedstrijdverslag

Vitesse verzuimt te scoren tegen Excelsior: heroïsche rol voor doelman Van Gassel

Vitesse verzuimt te scoren tegen Excelsior: heroïsche rol voor doelman Van Gassel

22-04-2023 23:18

Vitesse heeft zaterdag verzuimd om drie punten te pakken tegen Excelsior. De Arnhemmers kregen kansen zat, maar hadden pech dat Stijn van Gassel het als doelman op zijn heupen had bij de Rotterdammers.

Phillip Cocu keerde terug op de bank bij Vitesse. De oefenmeester zag dat zijn elftal goed aan de wedstrijd begon, maar tot veel kansen leidde dat in eerste instantie nog niet. Kacper Kozlowski besloot daarom om het van afstand te proberen, maar Van Gassel was er om de bal uit het doel te houden. Dat bleek niet de laatste keer te zijn.

Na rust zette de Arnhemmers Excelsior volledig vast en kreeg het kans op kans om de openingstreffer te maken. Van Gassel kwam in actie tijdens de grootste kans van de wedstrijd: hij hield een bal via de onderkant van de lat uit het doel. Even later kon Kozlowski de 1-0 ook niet maken omdat Van Gassel in de weg stond.

Het bleek hét verhaal van de avond te worden, waardoor de wedstrijd in 0-0 eindigde. Het vooral voor Excelsior een punt dat belangrijk kan zijn in de strijd tegen degradatie. De Kralingers zagen FC Emmen eerder op de avond winnen van SC Heerenveen, waardoor de twee clubs nu in punten gelijkstaan. Excelsior staat op de zestien de plaats en dus nu aan de verkeerde kant van de medaille.