Exclusive

De steunpilaren in Amsterdam, welke Ajacieden speelden de meeste wedstrijden?

De steunpilaren in Amsterdam, welke Ajacieden speelden de meeste wedstrijden?

22-04-2023 13:47 Laatste update: 14:05

Ajax kent een lastig seizoen, maar maakt wel nog kans op een prijs. De komende weken zullen cruciaal worden voor de Amsterdammers, maar welke spelers waren het meest van belang? Voetbalnieuws zocht voor je uit welke Ajacieden de meeste wedstrijden speelden.

Edson Álvarez, Kenneth Taylor, Steven Bergwijn en Steven Berghuis 39 wedstrijden
Op een gedeelde vierde plaats zijn maar liefst vier spelers terug te vinden. Álvarez maakte echter verreweg de meeste minuten in vergelijking met Taylor, Bergwijn en Berghuis. De Mexicaan is dit seizoen een steunpilaar zowel op het middenveld als achterin bij Ajax. Een transfer naar het buitenland lijkt daarom deze zomer bijna een uitgemaakte zaak. Taylor kende dit seizoen zijn absolute doorbraak bij de Amsterdammers en mocht zelfs mee naar het WK in Qatar. Ook voor Bergwijn en Berghuis was dat het geval. Waar Berghuis wekelijks zijn waarde bewijst als aangever en creatieve middenvelder, vlot het echter nog niet voor Bergwijn. De aanvaller kwam voor een recordbedrag over van Tottenham Hotspur, maar kon zijn stempel nog niet drukken.

Davy Klaassen, 40 wedstrijden
Klaassen kent een sterk seizoen in Amsterdam. De middenvelder kwam dit seizoen maar liefst veertig maal in actie voor Ajax en was zelfs de enige speler in de selectie die nog geen wedstrijd miste. Met zijn pas dertigjarige leeftijd lijkt Klaassen de komende jaren een zekerheid op het middenveld en met zijn bijnaam als Mister 1-0 bewijst hij maar vaak genoeg zijn waarde voor de ploeg.

Dusan Tadic, 41 wedstrijden
De aanvoerder van Ajax kent een lastig seizoen. Onder Alfred Schreuder moest hij wekelijks een andere positie innemen, maar als captain van het elftal bewijst hij toch wekelijks zijn waarde. De Serviër heeft dit seizoen de meeste assists op zijn naam staan en is sinds de komst van John Heitinga als hoofdtrainer weer onomstreden in de Amsterdamse aanval. Tadic miste slechts één wedstrijd en kwam in zijn 41 optredens elf maal tot scoren.

Jurriën Timber, 41 wedstrijden
Timber leek afgelopen zomer al op weg naar de uitgang bij Ajax. De Amsterdammers kregen het echter voor elkaar om Timber te behouden en dat werpt nog altijd zijn vruchten af. De verdediger zag dat de defensie in de zomer een metamorfose onderging en het dit seizoen lastig heeft. Toch is Timber bijna wekelijks een uitblinker en lijkt hij definitief klaar voor een stap hogerop. Timber kwam, net als Tadic, 41 maal in actie voor Ajax, maar speelde meer minuten waardoor hij bovenaan staat in dit klassement.