Nieuws

Simons: 'Ik vecht tot het laatst voor de eerste plek en niet de tweede plek'

Simons: 'Ik vecht tot het laatst voor de eerste plek en niet de tweede plek'

22-04-2023 08:28 Laatste update: 08:39

Xavi Simons kijkt uit naar de komende weken en het slot van het seizoen. Volgens hem gaat PSV nog altijd voor het hoogst haalbare, maar is een tweede plaats wel hard nodig.

Simons is bij PSV de revelatie van het seizoen. De middenvelder kwam afgelopen zomer pas naar Eindhoven, maar is nu al één van de dragende krachten. "Ik vecht tot het laatst voor de eerste plek en niet de tweede plek, maar als we de eerste plek niet bereiken dan is het voor de club en iedereen heel belangrijk, dat we wel tweede worden", begint Simons in De Telegraaf. "Ook voor de spelers is het een groot verschil of je wel of niet Champions League gaat spelen. Dat is een prioriteit voor mij. Ook voor mijn ontwikkeling is dat heel belangrijk."

Over zijn toekomst kan Simons nog weinig kwijt. "Je weet niet wat er over drie, vier weken kan gebeuren, maar wat ik wel kan zeggen, is dat ik heel dankbaar ben om hier te zijn en dat ik mezelf bij PSV heb kunnen bewijzen. Ik heb hier nog gewoon vijf jaar contract en in de zomer zal ik een gesprek hebben met Marcel (Brands, red.) en de trainer en iedereen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!