Opstellingen

Britse pers maakt gehakt van Chelsea: 'Spelers lieten Lampard in de steek'

Britse pers maakt gehakt van Chelsea: 'Spelers lieten Lampard in de steek'

18-04-2023 23:45 Laatste update: 23:53

Chelsea zag het laatste sprankje hoop om nog iets van het seizoen te maken in een deceptie eindigen tegen Real Madrid. Ook op Stamford Bridge waren De Koninklijke veel te sterk. De ploeg van manager Frank Lampard wordt afgemaakt door de Britse pers.

Het dramatische trackrecord dat Lampard overlegt als manager in 2023 (eerst bij Everton, inmiddels dus op interim-basis bij Chelsea) wordt breed uitgemeten. Van de acht duels die de Engelsman leidinggaf wist zijn elftal er geen één winnend af te sluiten. Sinds zijn aantreden bij de Londenaren verloor Lampard al zijn duels (vier). Dat is voor Chelsea de slechtste reeks sinds 1993.

De BBC schrijft dat de Champions League voor de steenrijke club de laatste hoop was. 'Real Madrid beëindigde meedogenloos het seizoen van bittere middelmatigheid', begint het medium. Er wordt speciale aandacht ingeruimd voor het gebrek aan aanvallende daadkracht bij Chelsea. N'Golo Kanté verzuimde tot tweemaal toe te scoren en Marc Cucurella miste van nog geen vijf meter een opgelegde kans. 'Een strijdend team werd ondermijnd door het missen van duidelijke kansen', aldus de Britse staatsomroep.

Eigenaar Todd Boehly, die sinds zijn aantreden meer dan zeshonderd miljoen euro aan nieuwe spelers gaf, betrad eerder deze week de Chelsea-kleedkamer. 'Het blijkt dat hij wat moet werken aan zijn speeches', schrijft The Daily Mirror cynisch. 'De spelers lieten hem in de steek. De harde realiteit is dat Chelsea niet goed genoeg is. De ploeg hijgde en pufde. Real Madrid liet - als het er echt toedeed - zien dat als het moest van een andere klasse te zijn.'

'Real Madrid beëindigd Chelsea-seizoen, dat wederom moet boeten voor de gemiste kansen', kopt The Telegraph. De krant constateert dat de Amerikaanse eigenaar Boehly zijn gedroomde 'Hollywood-einde' van de jaargang kan vergeten, maar is ook kritisch op de sportief directeuren. 'Paul Winstanley en Laurence Stewart vervingen Graham Potter door Frank Lampard om te proberen Chelsea's seizoen te redden, maar het werden vier nederlagen op rij.'