Exclusive

Deze vier spelers van Ajax lopen in de zomer van 2023 uit hun contract

Deze vier spelers van Ajax lopen in de zomer van 2023 uit hun contract

21-04-2023 20:45 Laatste update: 18:59
1

Het einde van het Eredivisie-seizoen komt met de week dichterbij en dat geldt automatisch ook voor de transferzomer. Waar de miljoenen normaal gesproken over de toonbank vliegen, zijn er ook een aantal spelers die een transfervrije zomer tegemoet kunnen gaan. Dat geldt ook voor vier spelers van Ajax. Deze spelers van de Amsterdammers zijn in het bezit van een aflopend contract.

Maarten Stekelenburg

De veertigjarige Stekelenburg is één van de vier spelers die in het bezit is van een aflopende verbintenis bij Ajax. De doelman is momenteel derde keus achter Gerónimo Rulli en Remko Pasveer. Aankomende zomer gaat blijken wat de Amsterdammers met Stekelenburg willen doen. De aan Aberdeen verhuurde Jay Gorter keert in eerste instantie terug naar de Amsterdamse hoofdstad, waardoor er vier keepers in de selectie van de hoofdmacht zijn.

Een nieuw verhuur van Gorter is niet uitgesloten en dus zijn er nog altijd kansen voor Stekelenburg, maar gezien zijn leeftijd is het ook nog maar de vraag hoe hij zelf tegenover een eventuele verlening staat. Dat er op dit moment nog niets naar buiten is gekomen over contractverlenging hoeft overigens nog niets te betekenen. Afgelopen zomer werd zijn contract pas eind juni verlengd.

Remko Pasveer

Met Remko Pasveer heeft Ajax naast Stekelenburg nog een doelman die in het bezit is van een aflopend contract. De doelman van de Amsterdammers is met zijn 39 jaren één jaartje jonger dan de andere routinier, maar staat hoger in de pikorde. Pasveer was voor de komst van Rulli de onbetwiste doelman in de ploeg van voormalig Ajax-trainer Alfred Schreuder en dwong zelfs een plek in de WK-selectie van Oranje af.

Dat Pasveer gaat verlengen in Amsterdam, leek lang een uitgemaakte zaak. De keeper bereikte in 2022 al een mondelinge overeenstemming over de verlenging van zijn contract, maar tot op de dag van vandaag is er nog altijd geen krabbel gezet. Hoe de nieuwe technisch directeur Sven Mislintat in het verhaal staat, is onduidelijk.

Florian Grillitsch

Florian Grillitsch werd afgelopen zomer in de laatste week van de transferwindow door Ajax binnengehaald. De Oostenrijker was transfervrij en tekende een contract voor één jaar in Amsterdam. Het huwelijk tussen Grillitsch en de regerend landskampioen is nog niet geworden waarop men vooraf had gehoopt. Slechts negen keer stond hij dit seizoen in de Eredivisie binnen de lijnen, waarvan zes keer als invaller.

Grillitsch zelf gaf onlangs nog aan dat hij er geen spijt van heeft dat hij in Amsterdam heeft getekend, maar of hij langer in de hoofdstad blijft is onduidelijk. Een langer verblijf is overigens niet ondenkbaar. De kans is groot dat Edson Álvarez, de directe concurrent van de defensieve middenvelder, aankomende zomer vertrekt.

Lorenzo Lucca (huur)

Lorenzo Lucca wordt door Ajax voor één seizoen gehuurd door het Italiaanse Pisa. Met het bedingen van een koopoptie leken de Amsterdammers al in de zomer voor te sorteren op een langere samenwerking dan één jaar, maar of dat daadwerkelijk gaat gebeuren is de grote vraag. Lucca imponeert niet bij de club en kwam in dertien wedstrijden in actie. Dat lijkt veel, maar in totaal speelde hij maar 115 minuten, waarin hij twee keer tot scoren wist te komen.

Lucca zelf heeft er geen geheim van gemaakt dat hij langer in Amsterdam wil blijven, maar heeft ook naar verluidt ook nog een aantal andere opties. De Italiaan zou interesse genieten van verschillende clubs uit België en Italië.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door AFC Ajax (@afcajax)

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!