Breaking news

'Gravenberch staat open voor een transfer van Bayern München naar Liverpool'

'Gravenberch staat open voor een transfer van Bayern München naar Liverpool'

17-04-2023 17:05 Laatste update: 17:20

Ryan Gravenberch staat open voor een transfer van Bayern München naar Liverpool. Volgens De Telegraaf heeft het management van de voormalig Ajacied afgelopen woensdag met The Reds gesproken.

Afgelopen weekend sijpelden de eerste berichten over een mogelijke transfer van Gravenberch naar Liverpool al door. Volgens de ochtendkrant sprak het management van de voormalig Ajacied, bestaande uit Ryan Senior en zaakwaarnemer José Fortes Rodriguez, afgelopen woensdag al met de club.

Volgens De Telegraaf is in die gesprekken naar voren gekomen dat Gravenberch 'moedeloos' begint te worden in Beieren. De middenvelder rekent het zichzelf aan dat hij nog geen basisplaats heeft veroverd, maar beseft ook dat Joshua Kimmich en Leon Goretzka op basis van hiërarchie onomstreden basisspelers zijn. Met name voor laatstgenoemde zou hij naar eigen zeggen niet onder doen.

Liverpool hoopt dan ook te kunnen profiteren van het voor Gravenberch gebrek aan perspectief en het EK dat in 2024 voor de deur staat. De Oranje-international moest het WK in Qatar al aan zich voorbij laten gaan, waardoor hij naar verluidt niet nog een eindtoernooi wil missen. De Engelse grootmacht heeft in ieder geval bevestiging gekregen dat de speler open staat voor de move.