Wedstrijdverslag

Afstraffing: Man City met Aké wint ruim van Bayern München van De Ligt

Afstraffing: Man City met Aké wint ruim van Bayern München van De Ligt

11-04-2023 22:50

Het Manchester City van Nathan Aké heeft in eigen huis ruim gewonnen van Bayern München. Matthijs de Ligt kon niet voorkomen dat The Citizens drie keer tot scoren kwamen. 

Manchester City begon het duel met Bayern sterk. Al snel loste Erling Braut Haaland een eerste schot, maar zijn poging ging ruimschoots over. Niet veel later was Ilkay Gündogan voor het eerst gevaarlijk met een kopbal, maar de Duitser kreeg de bal niet tussen de palen. Bayern deelde ook een speldenprikje uit via een afstandsschot van Alphonso Davies, maar zijn schot ging ruim naast. Na ongeveer een kwartier deed zich een heel hachelijk moment voor bij de goal van Bayern. Yann Sommer deed net iets te lang over zijn aanname, waarna Haaland de bal bijna binnen kon tikken. Het liep net goed af voor de Duitsers.

Daarna kreeg Manchester City toch loon naar werken. Eerst was Gündogan wederom bijna trefzeker bij de eerste paal en vervolgens kon ook Haaland nog op de rand van de zestien vrij uithalen, waarna Jamal Musiala Bayern na een goede actie van Leroy Sané nog bijna op voorsprong zette. In de 26e minuut was het alsnog raak voor The Citizens. Rodri kapte naar binnen en schoot van afstand heerlijk raak met zijn verkeerde been. Daarna kreeg de ploeg van Pep Guardiola nog een levensgrote kans op de 2-0, maar dit keer kon Sommer wél fenomenaal redden.

Na rust ging het op en neer in Engeland. Eerst was het Bayern dat door een goede redding van Ederson niet op gelijke hoogte kwam via Sané. Daarna deed zich wederom een hachelijk moment voor met Sommer en Dayot Upamecano in de hoofdrol. Wederom wist Haaland niet te profiteren. Daarna ging het een tijdje op en neer, tot een magisch moment van Haaland. De Noor leek uit te gaan halen met zijn linker, maar in plaats daarvan stifte hij de bal richting Silva. De Portugees kon vogelvrij binnen koppen en verdubbelde zo de score. 

Tot slot wist ook Haaland het net nog te vinden voor The Citizens na goed doorkoppen van John Stones.