Breaking news

Eindelijk witte rook in Amsterdam: Mislintat gepresenteerd als opvolger Overmars

Eindelijk witte rook in Amsterdam: Mislintat gepresenteerd als opvolger Overmars

11-04-2023 10:35 Laatste update: 10:37

Het heeft 429 dagen geduurd, maar Ajax heeft de opvolger van Marc Overmars binnen. Sven Mislintat wordt de nieuwe technisch directeur in Amsterdam.

Dat bevestigt Ajax dinsdagmiddag via de officiële kanalen. De Duitser heeft een driejarige verbintenis ondertekend bij de regerend landskampioen. Op 6 februari 2022 vertrok Overmars noodgedwongen bij Ajax nadat hij zich schuldig had gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag. 

Sindsdien was er geen formeel eindverantwoordelijke over het transferbeleid van Ajax. Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar ontfermden zich in de afgelopen twee transferperiodes over het beleid bij Ajax, maar wisten weinig indruk te maken met hun aankopen. Inmiddels is Hamstra vertrokken uit Amsterdam.

Mislintat was in het verleden eerder werkzaam als technisch directeur bij VfB Stuttgart en fungeerde eerder als hoofdscout bij Borussia Dortmund. Hij haalde in zijn periode bij Die Borussen onder meer Shinji Kagawa, Henrikh Mkhitaryan, Ousmane Dembélé, Pierre-Emerick Aubameyang en Robert Lewandowski naar de club. Ook werkte hij een korte periode als scout bij Arsenal.

Snel meer...