Nieuws

Ten Hag hekelt druk speelschema na blessure Rashford: 'Ziet er niet goed uit'

Ten Hag hekelt druk speelschema na blessure Rashford: 'Ziet er niet goed uit'

08-04-2023 16:31

Erik ten Hag heeft na het duel met Everton zijn frustratie geuit over het drukke speelschema in Engeland. Marcus Rashford blesseerde zich in het duel aan de lies en het ziet er volgens de Nederlandse manager niet goed uit.

United won het duel met 2-0 én zag Christian Eriksen terugkeren, maar moest ook toekijken hoe Rashford vroegtijdig het veld verliet. Ten Hag uitte na afloop zijn ongenoegen. "We moeten afwachten, het ziet er niet goed uit. Nogmaals, het is het wedstrijdschema, we moeten onze spelers wel beschermen. Je kunt niet drie wedstrijden spelen in zes dagen", meent de manager tegenover BT Sports.

Ten Hag meent dat het tijd is om het speelschema in te korten. Zo speelde Kevin de Bruyne vorig seizoen nog 63 wedstrijden. "Iedereen wil de beste spelers op het veld, iedereen wil leuk voetbal zien zoals vandaag. Maar je hebt je beste spelers nodig. Het is een overwinning en we moeten verder", besluit Ten Hag. United pakt tijdelijk de derde plek over van Newcastle United, dat ook zaterdag in actie komt.