Exclusive

Dit zijn de spelers die door Ajax, PSV en Feyenoord worden gehuurd

Dit zijn de spelers die door Ajax, PSV en Feyenoord worden gehuurd

21-04-2023 21:20 Laatste update: 19:01

Ajax, PSV en Feyenoord haalden de afgelopen zomer veelbelovende spelers binnen. De aankopen van Steven Bergwijn, Luuk de Jong en Quinten Timber zullen niet snel worden vergeten. Welke spelers werden door de traditionele top drie echter op huurbasis aangetrokken? VoetbalNieuws zet ze per club op een rijtje.

PSV hofleverancier met vijf spelers

PSV sloeg de afgelopen zomer een enorme slag op de transfermarkt en bracht onder meer Walter Benítez, Xavi Simons en Anwar El Ghazi naar Eindhoven. De ploeg van Ruud van Nistelrooij maakt echter ook tijdelijk gebruik van vijf spelers, die onder contract staan bij andere clubs. Jarrad Branthwaite (Everton FC), Patrick van Aanholt (Galatasaray), Thorgan Hazard (Borussia Dortmund), Sávio (Troyes) en Fábio Silva (Wolverhampton Wanderers) kunnen over enkele maanden weer vertrekken.

De Eindhovense club lijkt echter niet van plan afscheid te nemen van alle vijf de namen. Zo werd het huurcontract van Van Aanholt verlengd en hoopt PSV ook langer gebruik te maken van Branthwaite en Silva. Beide spelers lijken enthousiast over een langere periode in Eindhoven, maar dat staat nog niet vast. In de onderhandelingen van de spelers is een optie tot koop opgenomen voor Van Aanholt en Hazard, maar niet voor Branthwaite en Silva. Sávio werd in de zomer gekocht door Troyes en vervolgens uitgeleend aan PSV.

Koploper Feyenoord met vier namen

Feyenoord mag dit jaar (tot dusver) van een topseizoen spreken en dat is mede te danken aan de vier spelers die op huurbasis voor de Rotterdammers uitkomen. Sebastian Szymanski (Dinamo Moskou), Jacob Rasmussen (AFC Fiorentina), Oussama Idrissi (Sevilla FC) en Timon Wellenreuther (RSC Anderlecht) worden dit seizoen gehuurd. Szymanski is een belangrijke pion in de ploeg van Arne Slot en ook Idrissi maakt de laatste weken een goede indruk.

Wellenreuther moest als stand-in van Justin Bijlow dienen na het vertrek van Thijs Jansen, maar de eerste keus van Feyenoord brak dit seizoen zijn pols. Feyenoord bedong een koopoptie op Szymanski, maar deze zou rond een gortige tien miljoen euro liggen. Bij de onderhandelingen met Sevilla is geen koopoptie op Idrissi bedongen.

Ajax huurt lange spits van Pisa

In Amsterdam is het aantal huurspelers dit seizoen bijzonder laag. Ajax heeft slechts één speler staan die in de zomer lijkt te vertrekken: Lorenzo Lucca. De boomlange spits speelde pas 110 minuten in de Eredivisie, maar wist wel twee keer te scoren én een assist te geven. Ajax legde in de zomer één miljoen euro neer voor Lucca en bedong een optie tot koop voor tien miljoen euro. Trainer John Heitinga lijkt echter geen grootse plannen met Lucca te hebben.