Nieuws

Frimpong denkt niet aan Ghana of Engeland: 'Droom is om voor Nederland te spelen'

Frimpong denkt niet aan Ghana of Engeland: 'Droom is om voor Nederland te spelen'

27-03-2023 17:39

Tot verbazing van velen selecteerde Ronald Koeman de 22-jarige Jeremie Frimpong niet voor het Nederlands elftal. De rechtsback is ondanks de teleurstelling nog steeds vastberaden om voor Oranje uit te komen.

Ondanks dat Oranje tegen Frankrijk niet kon beschikken over de geschorste Denzel Dumfries, werd Frimpong niet opgeroepen door Koeman. De bondscoach vindt de rechtsback van Bayer Leverkusen verdedigend nog niet sterk genoeg. "Ik ga door en werken aan mijn verdedigende spel", aldus Frimpong tegenover BILD.

"In het voetbal is er altijd iets wat beter kan. Er zijn nog veel dingen die ik moet verbeteren, niet alleen mijn verdedigende spel. Ik werk elke dag om een ​​betere speler te worden. Of ik persoonlijk contact heb gehad met Koeman? Nee", gaat Frimpong verder.

Frimpong zou in theorie nog voor Ghana of Engeland uit kunnen komen, maar dat is niet aan de orde. "Aan mijn gedachten is niets veranderd. Mijn droom is om voor Nederland te spelen", aldus de back. "Ik denk er niet aan om voor een ander land te spelen, het draait allemaal om Nederland voor mij. Zoals ik al zei, ik werk aan mijn verdedigende spel en ik hoop dat het op een dag lukt en ik voor Oranje kan spelen."