Nieuws

Van Persie voorspelt Premier League-kampioen: 'Dat typeert een kampioensteam'

Van Persie voorspelt Premier League-kampioen: 'Dat typeert een kampioensteam'

27-03-2023 14:27
1

Robin van Persie denkt dat Arsenal aan het eind van het seizoen met de Engelse kampioensbeker in handen zal staan. De laatste keer dat The Gunners een landstitel bij mochten schrijven, was in het seizoen 2003/2004, waarin de club ook wel bekend stond als The Invincibles.

Die bijnaam heeft de ploeg van toenmalig trainer Arsène Wenger te danken aan het feit dat het zonder nederlaag kampioen werd. Dat zal dit jaar sowieso niet gaan gebeuren, maar Arsenal is hard op weg om het seizoen als eerste te eindigden. Ze zijn nog altijd koploper in de Premier League, met acht punten voorsprong op nummer twee Manchester City. The Citizens hebben echter een wedstrijd minder gespeeld.

"In deze fase van de competitie begint ieder punt te tellen”, aldus The Flying Dutchman voor de camera's van Sky Sports. "Ze hebben in een aantal moeilijke wedstrijden drie punten gehaald. Dat is wat een kampioensteam typeert. Dat hebben ze bewezen. Maar de laatste reeks is altijd de lastigste."

Van Persie was tussen 2004 en 2012 actief voor Arsenal. In het seizoen 2011/2012 werd The Flying Dutchman topscorer van de competitie met 30 doelpunten. Hij gaat er vanuit dat Arsenal kampioen wordt. "Het is lang geleden, dus ik zal hartstikke blij voor ze zijn als het gebeurt."