Nieuws

Nederland, België en Duitsland doen officieel bod op het WK Vrouwen van 2027

Nederland, België en Duitsland doen officieel bod op het WK Vrouwen van 2027

24-03-2023 12:38

De Nederlandse, Belgische en Duitse voetbalbond hebben zich officieel gemeld bij de FIFA om het WK voor vrouwen in 2027 te organiseren. Drie jaar geleden spraken de drie landen de gezamenlijke ambitie al uit, maar nu zijn ze officieel een bidprocedure gestart.

"De populariteit van het vrouwenvoetbal heeft in Nederland een hoge vlucht genomen na het EK in 2017", reageert Gijs de Jong, secretaris-generaal van de KNVB. "Sindsdien zijn de Oranjevrouwen niet meer weg te denken uit het Nederlandse voetbal. Het vrouwenvoetbal maakt ook wereldwijd enorme vorderingen. Wij willen met ons gezamenlijke bid gebruik maken van dit momentum en het vrouwenvoetbal een nieuwe impuls geven."

Komende zomer wordt het WK vrouwen in Australië en Nieuw-Zeeland georganiseerd. "Onze ambitie is om de beste sportieve omstandigheden voor de speelsters en een unieke sfeer voor onze Oranjefans te creëren. Daarbij richten we ons op het steeds grotere belang om grote evenementen zo duurzaam en verantwoord mogelijk te organiseren", besluit De Jong.