Nieuws

Ook corona binnen Ajax-selectie: minimaal één speler test positief

Ook corona binnen Ajax-selectie: minimaal één speler test positief

05-01-2022 16:27

In navolging van de Eredivisie-topclubs Feyenoord en PSV is ook Ajax getroffen door een corona-uitbraak binnen de selectie, meldt het Algemeen Dagblad. Het is nog niet duidelijk hoeveel positieve testen er te noteren zijn binnen het eerste elftal van de Amsterdammers.  

Het AD weet dat er dinsdag minimaal één positieve test is afgelegd door een speler van de hoofdstedelingen. Het besmette individu is in quarantaine gegaan. De club heeft niet duidelijk gemaakt om welke speler(s) het gaat. Voordat Ajax vertrok naar het trainingskamp in Portugal, werd maandag nog de gehele spelersgroep en de technische staf getest. Toen kwam er geen enkele besmetting aan het licht. 

Feyenoord besloot niet af te reizen naar Spanje voor het winterse trainingskamp ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft, omdat de hoofdmacht getroffen werd door verschillende postieve coronatesten. In navolging van de Stadionclub besloot ook PSV zich in eigen land voor te bereiden op het tweede gedeelte van de competitie.  

Zowel alle stafleden en spelers slapen apart, om het risico op een besmetting zo veel mogelijk in te dammen. Daarnaast wordt er dagelijks in kleine groepjes gegeten en wordt iedereen dagelijks getest.