Opinie

'Gezien het krachtsverschil is Feyenoord echt verplicht om door te gaan'

'Gezien het krachtsverschil is Feyenoord echt verplicht om door te gaan'

13-03-2023 20:40

Kenneth Perez vindt dat Feyenoord het aan haar stand verplicht is om aanstaande donderdag de kwartfinales van de Europa League te bereiken. De Rotterdammers moeten in eigen huis zien te winnen van Shakhtar Donetsk, omdat het heenduel in een 1-1 gelijkspel eindigde. Tegelijkertijd verwacht hij dat AZ het in de Conference League veel zwaarder gaat krijgen tegen Lazio.

"Feyenoord is verplicht om door te gaan", zo stelt Perez bij de talkshow Voetbalpraat van ESPN. "Gezien het krachtsverschil zijn de daartoe echt verplicht." Shakhtar ziet komende donderdag een handvol verdedigers terugkeren in de selectie, maar de Deen denkt dat Feyenoord daar geen problemen mee gaat hebben. "Zij moeten toch ook scoren? Feyenoord gaat dat sowieso doen. Ze zijn de favoriet, dat mogen ze wel zeggen."

Hij denkt dat zijn oude ploeg AZ een veel zwaardere kluif krijgt. De Alkmaarders wonnen hun eerste wedstrijd met 1-2 in Rome en mogen dat thuis zien te verdedigen. "Lazio speelde thuis met een bepaald hautain en arrogantie. Het was wel lekker dat AZ dat afstrafte. Nu denk ik dat Lazio denkt… oh, we kunnen het niet op zo weinig kracht. We moeten echt wat doen. Voor AZ een grote opgave en als ze dat doorkomen is het razend knap."