Vitesse moet omlaag kijken: Sparta blijft knap meedraaien in subtop Eredivisie

11-03-2023 22:53 Laatste update: 23:57
1

Sparta heeft zaterdag in eigen huis afgerekend met Vitesse. In een vermakelijke wedstrijd trok de ploeg van Maurice Steijn aan het langste eind: 3-1. De Rotterdammers blijven knap meedraaien in de subtop, waar de zorgen van de Arnhemmers door de vierde nederlaag op rij groter worden.

Al na acht minuten pakte Vitesse de leiding op Het Kasteel. Alois Oroz was de afmaker, Kacper Kozłowski bereidde de openingstreffer voor. De Vitesse-spelers konden amper met hun ogen knipperen of het stond alweer gelijk: Arno Verschueren kopte de ploeg drie minuten later op knappe wijze naar 1-1.

Vervolgens kwamen de Spartanen beter en beter in het spel en leek Tobias Lauritsen de 2-1 te kunnen maken, maar dat was buiten Scherpen gerekend: de Vitesse-goalie redde knap. Op slag van rust moest de in de voorselectie van Oranje opgenomen doelman toch opnieuw vissen. Koki Saito volleerde de tweede Rotterdamse treffer tegen de touwen.

Dankzij Koki Saito gaat Sparta met een 2-1 voorsprong de rust in!👏#spavit pic.twitter.com/35OJgXg2rf

— ESPN NL (@ESPNnl) March 11, 2023 />
Tien minuten na de theepauze voorkwam Scherpen de tweede treffer van Saito, waar Vitesse het wel probeerde maar niet veel wist te creëren. De opgave voor de manschappen van Phillip Cocu werd tien minuten voor tijd extra bemoeilijkt door een rode kaart van Maximilian Wittek. De Duitse linksback kon na tussenkomst van de VAR met direct rood inrukken na een charge op Shurandy Sambo.

De Kasteelheren liepen in de 87ste minuut zelfs nog uit naar de 3-1 via Joshua Kitolano. De Noor scoorde op aangeven van Vito van Crooij. Sparta staat zesde met 43 punten. Vitesse blijft door de nederlaag de nummer veertien van de ranglijst, drie punten boven nummer zestien Excelsior.