Manchester City voert druk op Arsenal op: Haaland opnieuw goud waard

11-03-2023 20:22 Laatste update: 23:51

Manchester City heeft een uiterst belangrijke overwinning op bezoek bij Crystal Palace geboekt. Erling Haaland verzorgde vanaf de strafschopstip de enige treffer van de wedstrijd: 0-1.

Pep Guardiola had in zijn opstelling voor het duel in Londen geen plaats voor Kyle Walker en Kevin De Bruyne. Nathan Aké mocht zich wel vanaf de eerste minuut laten zien als linksback. De grootste kans van de eerste helft was voor The Citizens. Verrassend genoeg hielp topschutter Erling Haaland van dichtbij een megakans om zeep. Op vijf meter van de goal schoot de Noor hard en hoog over.

Crystal Palace beperkte zich op het eigen Selhurst Park voornamelijk tot verdedigen en wist uiteindelijk in het gehele duel geen enkele keer tussen de palen van Manchester City te schieten. Desalniettemin bleven écht grote kansen uit voor de mannen van Guardiola, totdat Michael Olise op onbegrijpelijke wijze İlkay Gündoğan omver schoffelde in zijn eigen zestien.

Haaland nam plaats achter de bal en schoof beheerst raak voor zijn 28ste doelpunt (!) van dit Premier League-seizoen. Zodoende groeide Olise  - in het duel met Manchester United (1-1) nog goed voor een weergaloos doelpunt - uit tot schlemiel van de avond.

Dankzij de minimale overwinning op de Londenaren verstevigt Manchester City de tweede plaats en voert het de druk op koploper Arsenal. Het verschil bedraagt twee punten. The Gunners komen zondag in actie bij een uitwedstrijd tegen Fulham.